Fogájás gyökérkezelt fognál

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Van egy fogam (jobb alsó 1. moralis), amelyet több, mint 2 éve gyökérkezeltek. A kezelést megelőzően nem látszódott gyulladás a röntgenen, de rettenetesen fájt, ezért gyökérkezelve lett. Elég sokáig nem lehetett véglegesen lezárni a fogat, mivel még hónapokig éreztem enyhébb fájdalmat. Kb. fél évvel később tettek bele végleges tömést, de azóta is érzem, hogy fáj. Emellett az állkapcsom is recseg ezen az oldalon, és lassan 2 éve a hajam is nagyon hullik (ez kb. 3 hónappal a gyökérkezelést követően kezdődött). Már több különböző fogorvosnak is megmutattam azóta a fogam, de egyikőjük sem látott gyulladást a röntgene, és kizárták, hogy emiatt hullana a hajam. A kérdésem az lenne, hogy vajon lehet-e ez a fog attól függetlenül gyulladásban, hogy a röntgenen ez nem látszik, és ebben az esetben érdemes lenne-e kiszedetni a korábbi tömést, és elölről kezdeni a kezelést ill. kihúzatni? Köszönöm a válaszát előre is! Üdvözlettel, K. Rebeka


Kedves Rebeka!

Sajnos röntgen felvétel hiányában csak egy pontatlan diagnózist tudnék felállitani. Így ha ideje engedi ,szivesen látnám egy ingyenes konzultációra rendelőnkben.

Röviden azért választ adva kérdésére, igen, lehetséges, hogy gyulladás nem látszik ,de valamit érez a fogában. Például abban az esetben, ha egy mondjuk 4. csatorna nem lett feltárva. A hajhullást sajnos orvosilag nem tudom alátámasztani, de azt sem mondhatom, hogy nem ez az okozója.

Remélem valamelyest segíteni tudtam.

Üdvözlettel,
A CosmoDent Csapata