Márti.jpg

Nagy Márta

Fogászati asszisztens, Dentálhigiénikus

1982 óta dolgozom fogorvosi asszisztensként. Az azóta eltelt 35 év alatt sokat fejlődött a szakma, de mindig igyekeztem lépést tartani a fejlődéssel.  
2001- ben megszereztem a klinikai fogászati higiénikusi képesítésemet is. Munkám során elsődlegesen arra koncentrálok , hogy a páciensek oldott légkörben éljék meg a fogászati kezelést. Számomra fontos a csapatmunka és azon belül is egymás mozdulatainak felismerése. Nem teszek különbséget „kis eset” és a „nagy műtét” között.

Asszisztensi feladataim mellett higiénikusi feladatokat is ellátok. Hétköznapi feladataim közé tartozik a fogkő eltávolítás,fogfehérítés-ZOOM, az egyénre szabott teljes körű szájápolási tanácsadás, instruálás, motiválás, - folyamatosan konzultálva parodontológus kollegákkal is.
Szakmai tudásomat elméleti és gyakorlati képzéseken folyamatosan bővítem.
Higiénikusi képzés:
- 2011. Amerikai Tracey módszer, Ultrahang és mélytisztítás
- 2018 ITOP Training- 

Munkámban a precizitásra törekszem. Fontosnak tartom,hogy a megadott irányelveket egyénre szabva adjam át a pacienseknek. Mivel egyre több külföldi pácienssel kerülök kapcsolatba különös figyelmet fordítok a német nyelv elsajátítására. Eddigi tapasztalatom és hitvallásom alapján meggyőződésem, hogy a páciensek érdekeit leginkább a prevenció és az odafigyelés szolgálja. Ennek megfelelően minden alkalmat megragadok, hogy munkám során az egészségnevelést is népszerűsítsem.