Online Bejelentkezés

Jelentkezzen be az január 2. és 31. közötti akciós fogtisztításra, az alábbi formula kitöltésével, mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Milyen nap lenne alkalmas Önnek?
Jelöljön ki akár több időpontot is, ami alkalmas lenne az Ön számára!

Telefonos Bejelentkezés

Hívjon minket telefonon: 

+36 1 200 1378

Névtelen.png
1966885_652360898134446_583316537_n.jpg
 

HOGYAN ALAKUL KI A FOGKŐ?

A fogkő kialakulása több tényezőtől függ. Egyrészt nagyon sokat tehetünk ellene megfelelő fogtisztítással, hiszen a fogkő a lepedék elmeszesedésével alakul ki. Ha a lepedéket naponta legalább kétszer alapos fogmosással teljesen eltávolítjuk a fogainkról, máris késleltettük a fogkő kialakulását! 

Sajnos azonban sok mástól is függ, kinek mennyi fogköve van. A nyálunk összetétele, az immunrendszeünk működése, a táplálkozásunk, a fogaink alakja, egymáshoz viszonyított helyzete mind befolyásolja, hogy milyen gyakran kell időpontot kérnünk fogkő eltávolításra. A már kialakult kemény fogkövet ugyanis otthoni fogmosással már nem lehet eltávolítani. ☹


Fogkő eltávolítás lépésről-lépésre

9563.jpg
  1. Első lépésként ultrahangos fogkőeltávolítást végzünk. A műszer fejének rezgése apró darabokra töri a fogkő felrakódásokat, közben kíméletes a fogzománchoz.

  2. A következő lépésben kézi műszerekkel eltávolítjuk a maradék fogkövet az ultrahangos műszer számára nehezen hozzáférhető helyekről, például a szűk fogközökből.

  3. A fogkő eltávolítást a fogfelszínek lesimításával, polírozásával fejezzük be. Ez történhet speciális polírozó csíkokkal, sópolírozással, polírozó kefékkel és pasztákkal - ez leginkább elektromos fogkefével történő fogtisztításhoz hasonlít - vagy ezek kombinációjával.

A kialakult tökéletesen sima fogfelszínekre megfelelő otthoni fogápolás mellett később tapad vissza a lepedék, így a fogkő visszatérését is késleltethetjük. A fogkő eltávolítást érzékeny fogak esetén érzéstelenítésben végezzük.

 

 


Professzionális fogtisztítás 20 000 Ft helyett csak 10 000 Ft!

FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS A COSMODENT-NÉL

A fogkő eltávolítást a CosmoDentnél képzett és nagy tapasztalattal rendelkező dentálhiginikus kolléganőink végzik.

Vitéz Zita
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus

toth_peter.jpg

Gálné Pór Margit
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus