1. Hogyan alakul ki a fogkő?

A fogkő kialakulása több tényezőtől függ. Egyrészt nagyon sokat tehetünk ellene megfelelő fogtisztítással, hiszen a fogkő a lepedék elmeszesedésével alakul ki. Ha a lepedéket naponta legalább kétszer alapos fogmosással teljesen eltávolítjuk a fogainkról, máris késleltettük a fogkő kialakulását! 

Sajnos azonban sok mástól is függ, kinek mennyi fogköve van. A nyálunk összetétele, az immunrendszerünk működése, a táplálkozásunk, a fogaink alakja, egymáshoz viszonyított helyzete mind befolyásolja, hogy milyen gyakran kell időpontot kérnünk fogkő eltávolításra. A már kialakult kemény fogkövet ugyanis otthoni fogmosással már nem lehet eltávolítani. ☹


Fogkő eltávolítás lépésről-lépésre

Screenshot 2018-10-03 at 15.56.01.png
  1. Első lépésként ultrahangos fogkőeltávolítást végzünk. A műszer fejének rezgése apró darabokra töri a fogkő felrakódásokat, közben kíméletes a fogzománchoz.

  2. A következő lépésben kézi műszerekkel eltávolítjuk a maradék fogkövet az ultrahangos műszer számára nehezen hozzáférhető helyekről, például a szűk fogközökből.

  3. A fogkő eltávolítást a fogfelszínek lesimításával, polírozásával fejezzük be. Ez történhet speciális polírozó csíkokkal, sópolírozással, polírozó kefékkel és pasztákkal - ez leginkább elektromos fogkefével történő fogtisztításhoz hasonlít - vagy ezek kombinációjával.

A kialakult tökéletesen sima fogfelszínekre megfelelő otthoni fogápolás mellett később tapad vissza a lepedék, így a fogkő visszatérését is késleltethetjük. A fogkő eltávolítást érzékeny fogak esetén érzéstelenítésben végezzük.


2. Fogkő eltávolítás áraink

Az árban benne van: ultrahangos és kézi műszeres fogkő eltávolítás, a fogak polírozása, személyre szabott tanácsadás.

Professzionális ultrahangos fogkő elátovlítás 15 000 Ft-tól
Professzionális fogtisztítás 20 000 Ft

3. Fogkő eltávolítás a CosmoDent-nél

A fogkő eltávolítást a CosmoDentnél kedves és nagy tapasztalattal rendelkező dentálhigiénikus kolléganőink végzik, akik szívesen adnak tanácsot az Ön számára legmegfelelőbb fogtisztítási technikával kapcsolatban, és segítenek a tökéletes szájhigiénia eléréséhez szükséges eszközök megismerésében és kiválasztásában.

Jakab Zsuzsa
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus

toth_peter.jpg

Nagy Márta
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus