1. MIKOR JAVASOLJUK ÉS HOGYAN TÖRTÉNIK A FOGFEHÉRÍTÉS

Fogfehérítésre akkor lehet szükség, ha nem vagyunk megelégedve fogaink színével, vagy egyes fogaink  - például gyökérkezelés miatt - sötétebbek, mint a többi. Az előbbi esetben minden fogat, az utóbbiban csak egyes fogakat kezelünk, és az alkalmazott eljárás is különböző.

A CosmoDentnél fontosnak tartjuk pácienseink biztonságát, ezért csak az EU szabályoknak megfelelő fogfehérítő anyagokat és eljárásokat alkalmazunk!

A fogfehérítést minden esetben fogorvosi konzultáció és állapotfelmérés előzi meg. Ennek során felmérjük a fogak állapotát. Amennyiben fogkőeltávolításra, tömésekre vagy más olyan kezelésekre van szükség, ami a fogak színét befolyásolja, azokkal kezdjük a munkát. Előfordul, hogy a fogak professzionális tisztítása - fogkőeltávolítás, polírozás - , vagy egy-egy régi tömés cseréje után a fogak annyival fehérebbek lesznek, hogy fogfehérítésre már nincs is szükség.

Fontos tudni, hogy a fogak fehérítése során csak az eredeti fogszövet lesz világosabb, a tömések, koronák színére az eljárás nincs hatással. A fogfehérítés után fogaink átmenetileg érzékennyé válhatnak, de ez maximum 1-2 hét alatt megszűnik. A gyorsabb megoldás érdekében fogérzékenységet csökkentő fogkrémet használhatunk.


Fogfehérítés lépésről-lépésre a Philips ZOOM-al

fogfeherites_elotte_utana.png
  1. Az első lépés tehát a fogak megtisztítása, polírozása, hogy a fogfehérítés minél hatékonyabb legyen.
  2. Amennyiben fogaink általános megjelenésével nem vagyunk megelégedve, és nem csak egy-egy elszíneződött fogat szeretnénk fehérebbé varázsolni, akkor a következőképpen történik a kezelés. Az ínyt és a nyálkahártyát egy speciális anyaggal gondosan letakarjuk, hogy megvédjük a fogfehérítő anyagtól. A fogak külső felszínére felvisszük a fogfehérítő zselét, majd egy erős fényű lámpával megvilágítjuk. A lámpa fénye a fehérítő anyag felszabadulását segíti, így az gyorsabban bejut a fog belsejébe a fogzománcon keresztül, és eltávolítja az elszíneződéseket.
  3. 15 perc után a fogfehérítő zselét alaposan lemossuk, majd újabb réteget viszünk fel a fogakra. A kezelést háromszor ismételjük a legjobb eredmény elérése érdekében.
  4. Az így elért fogszín még világosítható otthoni fogfehérítéssel, amihez a fogakra felhelyezhető fehérítősínt és fogfehérítő anyagot adunk. Ezeket a rendelői fogfehérítés után 1 hétig napi 2-3 órát használva fogaink tovább szépülnek.

 

Belső fogfehérítésnek nevezzük, ha csak egyes fogaink színe szorul fehérítésre - jellemzően a gyökérkezelt fogak válhatnak egy idő után sötétebbé. Ilyenkor a fogakat belülről kell fehéríteni. Ehhez a gyökérkezelt fogak szájüreg felőli oldalán eltávolítjuk a gyökértömést lezáró fedőtömést, a fog belsejébe helyezzük a fogfehérítő zselét, majd azt egy jól záró ideiglenes töméssel lefedjük.  A hatóanyag 3-5 napig dolgozik, fokozatosan kifejtve a hatását. Ezután ellenőrizzük, hogy az elért árnyalattal meg vagyunk-e elégedve. Ha világosabb árnyalatot szeretnénk elérni, a folyamat megismételhető. Amikor már tetszik a végeredmény, a fogfehérítő zselét eltávolítjuk, és új tömést készítünk.

 


2. FOGFEHÉRÍTÉS ÁRAINK

Jelentkezzen be akciós fogfehérítésre hozzánk Június 15.- Augusztus 31. 

Klinikánkon kizárólag a legbiztonságosabb és legjobb minőségű fogfehérítő anyagokkal dolgozunk csak. Ezért használjuk a nemzetközileg is elismert Philips ZOOM fogfehérítő rendszert, mellyel elképesztő eredményeket, látványos és gyors változást tudunk elérni a rendelői és az otthoni fogfehérítésben is.

Professziónális fogfehérítés - Philips ZOOM WhiteSpeed 80 000 Ft-tól
Otthoni fogfehérítő szett - Philips ZOOM DayWhite és NiteWhite 50 000 Ft-tól

3. FOGFEHÉRÍTÉS A COSMODENT-NÉL

A leggyorsabb és legegyszerűbb módja a rendelői fogfehérítésnek, ha a Philips ZOOM WhiteSpeed lámpát választja. Több mint 4 millió páciens fehérítette már a fogát világszerte a WhiteSpeed lámpával, ez az egyik legmegbízhatóbb fogfehérítő rendszer a világon.

A fogfehérítés menetét mindig az Ön igényeihez szabjuk. A rendelői fogfehérítést dentálhigiénikusaink végzik, majd azon pácienseinknek, akik a rendelői fogfehérítés mellett vagy attól függetlenül az otthoni fehérítést választják, dentálhigiénikusaink lépésről-lépésre betanítják az otthoni eljárást. Így a fehérséget a lehető leghosszabb ideig fenn tudják tartani, illetve a későbbiekben otthon is könnyen meg lehet ismételni. Ennek érdekében a kapott fogfehérítő sínt érdemes megőrizni, a fogfehérítő anyag pedig folyamatosan elérhető rendelőnkben - kérje bátran kollégáinktól.

Dentálhigiénikusaink várják bizalommal klinikánkon:

14119957538320kivalasztott.jpg

Jakab Zsuzsa
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus

14119950357517kiválasztott.jpg

Krausz Éva
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus