A szájhigiénia új dimenziója.

A helyes szájhigiéne fontos, azért, hogy megőrizzük fogunk és ínyünk egészségét. Ez nem csak rendszeres, hanem megfelelő technikájú fogmosást is jelent. Ennek elsajátításában nyújt segítséget az általunk kínált „Egyénileg gyakorolt szájhigiénés megelőzés”, vagyis iTOP. Bár mindenkiről elmondható, hogy hasonló fogazattal rendelkezik, mégis, nincs két egyforma fogászati státusz. Az iTOP ülések során ezért általános alapelvek mentén haladva, de egy egyéni, személyre szabott fogmosási technikát alakít ki a dentálhigiénikus. Fontos, hogy ez a beteg aktív közreműködését igényli, hiszen akár a fogmosási szokások drasztikus megváltoztatására is szükség lehet, ehhez pedig olyan mozdulatsorok elsajátítása szükséges, amiket rendszeresen gyakorolni kell.

stock-image-243507566-l-2015.jpg

Hogyan működik nálunk?

iTOP előtt ..

 • professziónális fogtisztítés + ha szükséges, orvosi kontroll

ITOP_Tanfolyam_Novotel_Bp_20190202-4200.jpg

iTOP 1 (Alap)

Az első ilyen alkalom 1 órát vesz igénybe.

A dentálhigénikus megmutatja az általunk legjobbnak tartott fogkefét és ennek használatát, majd a fogköztisztító kefe és fogselyem alkalmazását. 

 • jelenlegi szájápolási szokások kielemzése

 • iTOP alap információk

 • kézi fogkefe és fogközkefe helyes használata

 • “Touch to Teach” gyakorlati oktatás

 • iTOP szájápolási készlet + tájékoztató anyag

2 hét otthoni gyakorlás

iTOP 2 (Gyakorlat)

A második alkalom szintén 1 órás. A dentálhigénikus és Ön együtt ellenőrzik, hogy mennyivel javult a szájhigiénaja. Ahol még mindig nem tökéletes a fogmosási technika, azokon a területeken még tudnak együtt javítani, és még további közös gyakorlásra van lehetőség.

 • elsajátított szájápolási szokások kielemzése

 • technika finomítása

 • speciális kiegészítő szájhigiénés eszközök

3 - 12 hónap használat

iTop kontroll

 • szájápolási szokások kontrollja

 • ha szükséges, professzionális tisztítás
   


1. Hogyan alakul ki a fogkő?

A fogkő kialakulása több tényezőtől függ. Egyrészt nagyon sokat tehetünk ellene megfelelő fogtisztítással, hiszen a fogkő a lepedék elmeszesedésével alakul ki. Ha a lepedéket naponta legalább kétszer alapos fogmosással teljesen eltávolítjuk a fogainkról, máris késleltettük a fogkő kialakulását! 

Sajnos azonban sok mástól is függ, kinek mennyi fogköve van. A nyálunk összetétele, az immunrendszerünk működése, a táplálkozásunk, a fogaink alakja, egymáshoz viszonyított helyzete mind befolyásolja, hogy milyen gyakran kell időpontot kérnünk fogkő eltávolításra. A már kialakult kemény fogkövet ugyanis otthoni fogmosással már nem lehet eltávolítani. ☹


Fogkő eltávolítás lépésről-lépésre

Screenshot 2018-10-03 at 15.56.01.png
 1. Első lépésként ultrahangos fogkőeltávolítást végzünk. A műszer fejének rezgése apró darabokra töri a fogkő felrakódásokat, közben kíméletes a fogzománchoz.

 2. A következő lépésben kézi műszerekkel eltávolítjuk a maradék fogkövet az ultrahangos műszer számára nehezen hozzáférhető helyekről, például a szűk fogközökből.

 3. A fogkő eltávolítást a fogfelszínek lesimításával, polírozásával fejezzük be. Ez történhet speciális polírozó csíkokkal, sópolírozással, polírozó kefékkel és pasztákkal - ez leginkább elektromos fogkefével történő fogtisztításhoz hasonlít - vagy ezek kombinációjával.

A kialakult tökéletesen sima fogfelszínekre megfelelő otthoni fogápolás mellett később tapad vissza a lepedék, így a fogkő visszatérését is késleltethetjük. A fogkő eltávolítást érzékeny fogak esetén érzéstelenítésben végezzük.


2. Fogkő eltávolítás áraink

Az árban benne van: ultrahangos és kézi műszeres fogkő eltávolítás, a fogak polírozása, személyre szabott tanácsadás.

Professzionális ultrahangos fogkő elátovlítás 15 000 Ft-tól
Professzionális fogtisztítás 20 000 Ft

3. Fogkő eltávolítás a CosmoDent-nél

A fogkő eltávolítást a CosmoDentnél kedves és nagy tapasztalattal rendelkező dentálhigiénikus kolléganőink végzik, akik szívesen adnak tanácsot az Ön számára legmegfelelőbb fogtisztítási technikával kapcsolatban, és segítenek a tökéletes szájhigiénia eléréséhez szükséges eszközök megismerésében és kiválasztásában.

Jakab Zsuzsa
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus

toth_peter.jpg

Nagy Márta
Fogászati Asszisztens, Dentálhigiénikus