Begyulladt fog

Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha begyulladt egy fogam, amitől a fél arcom bedagadt, akkor lehet kezelni a fogat amíg a gyulladás tart, vagy meg kell várni amíg az leapad? egy letört fog okozza a problémát. Tüneteim: erős fogfájás, bedagadt arc. Már péntek óta tart, napról napra nagyobb egy kicsit a duzzanat. Sajnos mint mindig próbáltam halogatni és elkerülni a Begy


Tisztelt B. Dániel!

Az elváltozás hátterében a gyökércsúcs körüli szövetek súlyos válaszreakciója áll a letört és korábban elhalt fogból származó irritatív tényezőkre.Azaz a fogat nemhogy lehet, de kell is kezelni. A kezelés a fog gyökérkezelését jelenti, igy biztositva a lobtermékek levezetését. Számos esetben szükség lehet a duzzanat incindálására( nyálkahártyára történő rámetszés) is

.Mielőbb keresse fel fogorvosát, vagy kérjen időpontot rendelőnkbe!

Fogszabályozás fizethetem-e Allianz egészség kártyával?

Üdvözlöm!

Azzal a kérdéssel fordulok önhőz, hogy a kisfiam 10 éves és kellene neki fogszabályzó a felső elöli 4 fogára csak mert ki áll,de teljes egészében fizethetem -e Allianz egészség kártyával,ha nem akkor mégis mennyibe kerülne kb??? Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel :Kiss Timea


Kedves Timea!

A kisfia életkorának megfelelő most a kivehető fogszabályozó.Személyes konzultáció,röntgenfelvétel alapján dől el,hogy melyik típusra van szüksége.Rendelőnkben természetesen van lehetőség többféle egészségpénztár kártyával fizetni,köztük az Allianz Biztosító által kibocsájtott kártyát is elfogadjuk.Kérem látogassanak el rendelőnkbe,hogy a további teendőket meg tudjuk beszélni.Időpont egyeztetésére a 06-1 200 1378 -as számon kollégáink állnak rendelkezésére.

Üdvözlettel,
CosmoDent Fogászat

Mitől mozoghat a több éve beültetett implantátum?

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni,hogy mitől mozoghat egy 7 és egy 5 éve beültetett titán alapú implantátum?A legutóbbi ellenőrzés során vette észre az új fogorvosom,hogy mozog minkét implantátumom,azóta egyfolytában nagyon fáj is főként,hogy az akkori műtét során megrepedt az arcüregcsontom,és erre vonatkozóan semmilyen ellátásba azóta sem részesültem.Ennek következtében érzékeny maradtam a huzatra és a légkondicionálókra.A fogorvosom azt mondta van ilyen hisz magát a felépítményt direkt puhább anyagból csinálják,hogy a cserélhető legyen,ha elkopik.Elkophat egyáltalán a implantátumba csavart felépítmény?Létezik ilyen?Máskor is előfordulhat?Mi az oka?Valamint kilazulhat a felépítmény csavarrésze,és elég csak meghúzni?Én azt olvastam ezek a tünetek csak a gyenge,rossz minőségű,olcsó implantátumok esetében fordulhatnak csak elő,ill a rossz szájhigiénia esetében.Melyik igaz?Valamint szeretném megkérdezni,hogy a megnyílt arcüregcsont össze forr magától,vagy valamilyen módon lezárható,vagy nincs rá semmilyen megoldás?Válaszait előre is nagyon köszönöm!Tisztelettel egy aggódó beteg.Anikó


Kedves Anikó!

Kérdéseire a válaszok a következők: implantátumoknál lazulás érzékelése elvileg két okból lehetséges:

 

  1. Rögzítőcsavar lazulása (nem csak gyenge minőségű implantátumoknál, hanem pl kedvezőtlen terhelésnél is előfordulhat), ilyenkor valóban elegendő a csavar meghúzása/esetleg cseréje
  2. Magának az implantátumnak a lazulása gyulladás vagy eleve gyenge(nem csontos, u.n.kötőszövetes rögzülés miatt)

A különbség általában egy rtg-el kiegészített alapos vizsgálatnál megállapítható
az arcüregcsont (mint minden más csont) repedése általában jól gyógyul.Amennyiben a csontrészek egymáshoz képest nem mozognak (ez ebben az esetben feltételezhető), nagyobb csonthiánynál viszont előfordulhat, hogy az nem csontosan záródik, esetleg korábbi gyulladás/minimális fogmaradvány és akár az új implantátum mentén kialakult gyulladás lehet felelős a leírtak alapján panaszaiért.
Konkrétabb válaszhoz klinikai vizsgálat, esetleg egy CBCT szükséges lehet.

Amennyiben további segítségre volna szüksége,jöjjön el hozzánkegy személyes konzultációra.

Tisztelettel:  dr. Óvári Zoltán

Átlukasztott gyökérkezelt fog

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Gyökérkezelték a fogamat amiről sajnos kiderült, hogy átlukasztották -a két gyökér közötti részen - és ideiglenes töméssel betömték. Mindez sajnos csak utólagos röntgenvizsgálattal derült ki. Az új kezelőorvosom a gyökértömés helyett a fog kihúzását javasolta arra hivatkozva, hogy begyulladhat ettől a csonthártyám. Van olyan eljárás amivel megmenthető ez a fog? Ideiglenes töméssel menthető a fog egy ideig? Köszönettel, Emma


Tisztelt Emma!

Amennyiben a gyökérkezelés sikeres és a fog koronai része sincsen annyira roncsolódva,hogy az eltávolítás emiatt önmagában is szükséges lenne,úgy a perforáció lefedésére egy speciális cementet (MTA) szoktunk használni,mely direkt a csonttal is érintkezhet és a fog irányából jó lezárást biztosít a fertőzéssel szemben.

Amennyiben ez ügyben a gyakorlatban is segítségünket kérni,úgy javaslom,hogy egyik gyökérkezelés specialistánkhoz kérjen időpontot recepciónkon a 06-1 200 1378 számon.

Köszönjük megtisztelő bizalmát!

Tisztelettel: Dr.Óvári Zoltán

Önöknél van-e lehetőség az ún. "önligírozó-lágy erőkkel működő" készülékek felragasztására?

Tisztelt CosmoDent!

Felnőtt fogszabályozással kapcsolatban érdeklődnék. Önöknél van-e lehetőség az ún. "önligírozó-lágy erőkkel működő" készülékek felragasztására? Van-e számottevő különbség hatásban a Damon Q/Clear és az In-Ovation készülékek között (mélyharapás kezelése, minimális torlódás esetén)? köszönettel: Erika


Kedves Erika!

Rendelőnkben használunk önligírozó készüléket, de nem ezt a két típust,melyet említett, így kérdésére pontos választ nem tudunk adni.Kérjük látogasson el hozzánk,hogy személyesen meg tudják beszélni az esetleges teendőket,lehetőségeket.Első alkalommal térítésmentesen tud konzultálni fogszabályzó specialistánkkal.Várjuk bejelentkezését a 06-1 200 1378 -as telefonszámon.

Üdvözlettel,
A CosmoDent Csapata

Góc egy gyökérkezelt fogban

Tisztelt Cím!

Van egy rosszul gyökérkezelt fogam, a három gyökérből csak kettőt kezeltek. Sok éve semmi gond nincs vele. Egy mostani panórámarötgen azonban gócot mutat a fog alatt. Egy fogorvos az azonnali eltávolítást javasolta. Ön szerint van lehetőség a megmentésére? Köszönettel: József


Tisztelt József!

A krónikus gyulladásban levő fog gyakran nem okoz komolyabb panaszokat, azonban gócot jelent a szervezet számára. Szükséges mihamarabb ellátni ezt a fogat. A pontosabb diagnózis és a gyógyulás kimenetele szempontjából részletesebb képet ad az adott fogról elkészített kisröntgen. Egy vizsgálat után tudunk nyilatkozni arról, hogy a fog menthető-e. Javaslom, hogy keresse fel rendelőnket egy konzultációra, ahol erre a területre specializálódott fogorvos kollégánk áll rendelkezésére.

Üdvözlettel,
osmoDent Fogászat

Fogájás gyökérkezelt fognál

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Van egy fogam (jobb alsó 1. moralis), amelyet több, mint 2 éve gyökérkezeltek. A kezelést megelőzően nem látszódott gyulladás a röntgenen, de rettenetesen fájt, ezért gyökérkezelve lett. Elég sokáig nem lehetett véglegesen lezárni a fogat, mivel még hónapokig éreztem enyhébb fájdalmat. Kb. fél évvel később tettek bele végleges tömést, de azóta is érzem, hogy fáj. Emellett az állkapcsom is recseg ezen az oldalon, és lassan 2 éve a hajam is nagyon hullik (ez kb. 3 hónappal a gyökérkezelést követően kezdődött). Már több különböző fogorvosnak is megmutattam azóta a fogam, de egyikőjük sem látott gyulladást a röntgene, és kizárták, hogy emiatt hullana a hajam. A kérdésem az lenne, hogy vajon lehet-e ez a fog attól függetlenül gyulladásban, hogy a röntgenen ez nem látszik, és ebben az esetben érdemes lenne-e kiszedetni a korábbi tömést, és elölről kezdeni a kezelést ill. kihúzatni? Köszönöm a válaszát előre is! Üdvözlettel, K. Rebeka


Kedves Rebeka!

Sajnos röntgen felvétel hiányában csak egy pontatlan diagnózist tudnék felállitani. Így ha ideje engedi ,szivesen látnám egy ingyenes konzultációra rendelőnkben.

Röviden azért választ adva kérdésére, igen, lehetséges, hogy gyulladás nem látszik ,de valamit érez a fogában. Például abban az esetben, ha egy mondjuk 4. csatorna nem lett feltárva. A hajhullást sajnos orvosilag nem tudom alátámasztani, de azt sem mondhatom, hogy nem ez az okozója.

Remélem valamelyest segíteni tudtam.

Üdvözlettel,
A CosmoDent Csapata

Gyökérkezelés során beletört gyökértű

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Kb. egy hete egy gyökér kezelés alkalmával (egy másik fogászaton) a bal hátsó 7es fogamba beletört az orvos egy gyökértűt. Elég szerencsétlen helyen ráadásul egy olyan hajlatban a gyökér alsó részén,ahol állítólag csak ehhez megfelelő eszközzel lehet kiszedni endodontológián. Elküldtek a Semmelweis Egyetemre ahol állítólag van ilyen eszköz, azonban nem sikerült kivenni és ahogy láttam semmilyen egyéb eszközt nem használtak, azonban feltágították a helyet és mellé befér egy tömés, illetve benne hagytak egy gyógyszeres anyagot. Arra bíztatott az orvos aki az eredeti gyökérkezelést végezte, hogy felejtsem el a fogat és menjek szájsebészhez aki majd kiszedi nekem, mert valószínűleg be fog gyulladni. Egy másik orvos azt mondja, mivel nagyon közel van az ideghez a fog, ha megvárom a gyulladást akkor akár részlegesen le is bénulhat az a rész. Valójában nem szeretném elveszteni a fogamat, korábban már az összes bölcsesség fogamat is ki kellett műteni mert rossz irányba nőttek, illetve 10 éves koromban a 8-as fogakat mert túl nagy a fogak és nem fért volna el.Most 25 évesen ez az 6dik gyökérkezelt fogam 1 év alatt, nem tudom mi lehet az oka, hogy rohamosan elkezdtek begyulladni. Mi lehet ennek az oka? Mit tudok tenni, hogy ez a folyamat ne folytatódjon? Önök szerint van esély rá, hogy ezt a tű darabot kiszedje valaki vagy szedessen ki a fogat? Arról is felvilágosítottak, hogy mivel közel van az ideghez eléggé fog fájni a fog kivétele. Létezik olyan, hogy altatás illetve bódítás alatt vegyék ki a fogat? Előre is köszönöm segítségüket. Kedvessy Laura


Kedves Laura!

A gyökérkezelés során számos komplikáció jelentkezhet, ebből az egyik a gyökérkezelő műszer törése. A kezelés kimenetele ezt követően attól függ, mennyire volt fertőzött a gyökércsatorna, milyen pozícióban helyezkedik el a betört műszer, sikerül-e eltávolítani vagy mellette a gyökércsúcsig feltárni a csatornát. Minden eset egyedi, a leírtak alapján nem tudunk választ adni arra a kérdésre, hogy el kell-e távolítani ezt a fogat. Rendelőnkben egy ingyenes konzultációra szívesen látjuk, ahol endodontus specialisták állnak rendelkezésére, és egy röntgenfelvétel ill. klinikai vizsgálat után már pontosabb diagnózist tudunk mondani. Amennyiben a fogat nem tudjuk megmenteni, rendelőnkben lehetőség van szedációban történő fogeltávolításra. Az egy éven belül bekövetkezett több gyökérkezelés hátterében sok dolog állhat, például a régi tömések alászuvasodása vagy olyan szuvas fogak jelenléte, amik sokáig nem okoztak panaszt. Ha egy szuvas fog érzékeny kezd lenni ( a szuvasodás megközelíti vagy eléri az ideget), az legtöbbször már késő és ilyenkor a fogat gyökérkezelni kell. Érdemes fél évente fogászati szűrővizsgálaton megjelenni.


Üdvözlettel,
A CosmoDent Csapata

Fogszabályozás árak

Üdvözlöm!

Szeretném megtudni a fogszabályzás árakat.31 éves vagyok,és csak a felsőre szeretnék.Külső kerámia érdekelne,esetleg belső.És csak a felső hat fogamra.Köszönöm


Kedves Éva!

Köszönöm az érdeklődést! Nagyon nehéz személyes konzultáció, fogorvosi vizsgálat nélkül készülék árakról tájékoztatást adni. Sok tényező együttese határozza meg, hogy milyen készüléket javaslok a probléma megoldására. Javaslom, hogy látogasson el rendelőnkbe egy konzultációra, amely ingyenes. Kérem időpont egyeztetés céljából hívja rendelőnk recepcióját a 061/2001378-as számon.

Üdvözlettel,
osmoDent Fogászat

Bölcsességfog növekedés terhesség alatt

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A száj padlásomon azon a ponton ahol a bölcsesség fogaim fognak nőni, mindkét oldalon kemény csomó szerü valamit érzek.Tudom, hogy röntgen kellene, de baba projekben vagyunk és nem szeretnék bajt, hátha van már eredmény. A kérdésem az volna van-e más lehetőség a röntgenen kívül. Illetve ha ez a fogam és nem megfelelően nő akkor lehet-e gátja a terhességnek. Várom a válaszát. Előre is köszönöm!


Kedves Brigitta!

Amennyiben még nem terhes, semmi akadálya nincsen röntgenfelvétel készítésésnek, ami megmutatja, hogy összefüggésben van-e a duzzanat a bölcsességfogakkal. Ha már biztosan tudja, hogy terhes, akkor valóban nem javasoljuk röntgen-felvétel készítését, de egy alapos szájvizsgálat is sok mindenre fényt deríthet.

A rendszeres fogkőeltávolítás különösen fontos, egy esetleges krónikus fogágygyulladás lehet akadálya a terhességnek, illetve akár hétszeresére fokozhatja a koraszülés kockázatát!

Kérjük forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot recepciós kollégáinktól a 06-1 200 1378 -as telefonszámon.

Tisztelettel:  Dr. Holman Ágnes

Kis kerek dudor az ínyemen

Tisztelettel: Alsó szemfogam előtt van egy kis fehéres rózsaszínű 1-1.5mm nagyságú kerek dudor az inyemen. Fájni nem fáj viszont zavar. Multhéten teljes fogkőeltávolításon voltam azóta jobban látszik és a fog is érzékeny, néha mintha bizseregne ami kihat az álcsúcsomra is. Voltam fogászaton de nem tudták megmondani hogy mi az. Csináltak panoráma röntgent de az sem mutatott semmit. Önön szerint mi lahet?


Kedves Balázs!

A leírtak alapján gyulladásra utaló jel ez a bizonyos dudor,de ,hogy pontosan mi okozza,mitől alakulhatott ki, azt csak endodontus kollégáink , egy személyes találkozás alkalmával tudják pontosan beazonosítani.Az elkészült röntgenképet javasoljuk hozza el magával egy konzultációra.Bejelentkezni és időpontot kérni a 06-1 200-1378-as számon tud specialistáinkhoz.

Tisztelettel:  a Cosmodent csapata

Sebészeti fogeltávolítás, majd implantálás?

Kedves Doktorok,

Gyökérkezelt felső 6-os fogam felett egy centivel nőtt egy nagy dudor, de nem fáj. A röntgen szerint a három gyökérből az egyik be van gyulladva. A fogorvosom szerint ki kell húzni, de ő nem vállalta. Felírt egy gyulladáscsökkentő kapszulát, de attól se ment le a pukli. Tényleg ki kell húzni a fogam? Ez bonyolult művelet? Milyen implantátumok léteznek? Melyik az elérhető legjobb? Mennyi idő alatt készül el? Ehhez specialistához kell fordulni vagy ez rutinfeladat? Mennyire sürgős a beavatkozás? Köszönettel Orsolya


Kedves Orsolya!

Minden esetben természetesen fontos és elsődleges kérdés a gyulladás megszüntetése és annak megállapítása,hogy menthető-e a fog. Ehhez azonban előfordulhat,hogy egy gyökérkezelésre volna inkább szükség mielőtt foghúzásról beszélünk.Komplikáltabb esetben szájsebészeti beavatkozásról lehet szó a fogeltávolítás kérdésében.Gyógyulás után 3 hónappal lehet általában implantálni, amennyiben szájsebész orvosával ezt leegyeztette, majd kb. 6 hónap gyógyulási idő után lehetséges a végleges korona felhelyezése.Kérem forduljon bizalommal specialistáinkhoz , kérjen időpontot recepciós kollégáinktól a 06-1 200 1378-as számon, hogy fogászati problémája minél hamarabb megoldódjon.

Tisztelettel:  dr. Óvári Zoltán

Fogsor kattogás/zárás problémák

Alsó és felső fogsoromon is évek óta híd van,ami a balon nem zár tökéletesen.Ezen az oldalon a nyelvem erősen látszanak a fognyomok.A másik problémám,hogy a szám nyitásakor kattog.Lehet a kettőnek köze egymáskor,és hogyan lehetne rajta segíteni?Köszönöm a válaszukat.


Kedves Boldog Istvánné!

Az állkapocs kattogása azt jelzi, hogy a rágó-apparátusban az izület fokozottabb igénybevételnek van kitéve, míg a nyelv benyomódásai parafunkcióra, nem rendeltetésszerű terhelésre utalnak. Az izomzat/izület összefüggésben áll a fogak egymással való érintkezésével, ezért először az izmok/izületek állapotfelmérése ajánlott. Majd ezután következhet a kérdés: hogyan lehet a fogakon keresztül segíteni a problémán.

Javasoljuk, egyeztessen recepciónkon időpontot állkapocs-spacialistánkhoz, ahol a további lépések is megbeszélésre kerülhetnek.

Köszönjük bizalmát!

Cosmodent Fogászat

Fogzománc érzékenység

Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy a fogzománc fogorvos általi megsértése után kialakult érzékenységet milyen módon lehet kezelni? Történt egy alkalommal, hogy a harapást akarták beállítani, és emiatt a felső metszőfogak belsejére tömőanyagot tettek fel, hogy ne tudjak összecsukni, amíg valamiféle vizsgálatot végeztek. A vizsgálat végeztével a fogorvos lefúrta a tömőanyagot a fogakról, de belefúrt magába a fogakba is, ami akkor fájt, azóta pedig érzékeny, hiába használok fluoridos Sensodyne-t. Köszönettel: Vörös Szabolcs


Tisztelt Érdeklődő!

A fogzománc sérülése, illetve szabaddá váló dentinfelszín következtében kialakuló dentin-túlérzékenység kezelésének egyszerű módja a kereskedelmi forgalomban kapható, legújabb kutatások eredményeként kifejlesztett termékek ( Colgate Sensitive Pro-Relief, Sensodyne Rapid ill. Pronamel fogkrém) használatával érhető el. A gyors hatás eléréséhez közvetlenül az érzékeny fogfelületen 1 percig alkalmazva (kis mennyiséget ujjbegyre nyomva, majd az érzékeny területet bedörzsölve ) azonnali hatást, illetve napi 2-szeri használattal tartós hatást lehet elérni.

Tisztelettel: A CosmoDent Csapata

Harapás esetén fogfájdalmak

A jobb felső kettes fogam kb. két éve harapás esetén fáj. Az utóbbi napokban már hidegre, melegre, szénsavas italra is érzek fájdalmat, ami néha kisugároz az egész állkapcsom jobb oldalára. Néha spontán kezd el fájni. Ha megnyomom a fog felett az ínyem, akkor is jelentkezik tompa fájdalom. Két fogorvos is megnézett, se a panorámaröntgen, se a vizsgálat során nem találtak semmilyen elváltozást. A Sensodyne repair & protect használatát javasolták. Van esetleg valami ötletük? Tényleg csak a fogíny "visszahúzódása" miatt van probléma, vagy lehet valami, amit a röntgen se mutat ki?


A panorámaröntgennél pontosabb információt lehet kapni egy fogröntgennel ("kis röntgen"), lehet mély szuvasodás, repedés, de akár a fog túlterhelése is okozhatja a panaszokat (a már említett ínyvisszahúzódáson kívül - amit viszont ennél az elöl elhelyezkedő fognál elég jól lehet tesztelni is: vannak olyan fognyakvédő lakkok rendelői használatra, melyek hatásos védelmet nyújtanak egy bizonyos ideig)

Javasolnánk egy személyes konzultációt rendelőnkben, köszönjük bizalmát!

dr. Óvári Zoltán

Ragasztott fogszabályzó kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Ragasztott fogszabályzóm van, de borzasztó fájdalmakat élek át, mert éjszaka összeszorítom a fogaimat. Ez utóbbi ellen semmit nem tudok tenni, a nyugtatók sem segítettek. A fogszabályzó orvosom csak hátsó harapásemelőt tud adni, de az nem segít az éjszakai szorításon. Ugyanúgy fájnának a harapásemelős fogak. Olvastam, hogy Önöknél van kivehető harapásemelő az első fogakra. Szabályzott fogra is lehet ilyet kérni? (Merthogy az első fogaim el fognak mozdulni.) Valamilyen megoldást mindenképp szeretnék, mert enni sem tudok, nagyon fáj.


Kedves Éva!

Olvastam a levelét, keresünk megoldást a problémájára!Kérem keresse fel rendelőnket, hogy egy személyes találkozó alkalmával megbeszélhessük a részleteket. Többféle megoldás létezik ilyen esetekben, olyan sínt vagy fogszabályozóhoz használható teljes rágófelszini trainert tudunk ajánlani, amely azonnali enyhülést hozhat. Az orvosi vizsgálat alapján tudjuk eldönteni, hogy önnek melyik lenne a legmegfelelőbb.

Várjuk szeretettel rendelőnkben, időpontot a 0612001378 telefonszámon tud kérni!

Üdvözlettel, osmoDent Fogászat

 

Azonnali implantálás

Tisztelt CosmoDent! 1.Lehet-e a foghuzàskor az inplantot beépiteni? Ha nem, foghuzàs utàn mennyi idö mulva? 2.Van-e 7 mm hosszu Straumann? 3.Straumann mellé lehet-e Camlog-ot tenni? 4.Lehet-e egyszerre egymàs mellé 3 implantot beépiteni? 5.Mennyi idö a teljes gyogyulàs? Vàlaszukat köszönöm. üdvözlettel: Wälti Zsuzsanna


Kedves Zsuzsanna!

Foghúzáskor implantot beépíteni néhány esetben lehet,néha nem,ez függ a fog helyétől is.Más esetben a gyógyulási idő a foghúzást követően az implant behelyezéséig általában 3 hónap. Straumann 8 mm-es , Camlog Conelog rendszeréből 7 mm-es van.Straumann mellé tulajdonképpen lehet Camlog-ot helyezni,de mindenképpen szükséges lenne konkrét esetben személyes konzultáció keretén belül ezeket a kérdéseket letisztázni.Javaslom keressen fel bennünket e-mail formájában az info@cosmodent.hu címen, vagy telefonon a 06-1 200 1378 számon egy időpont egyeztetésre és konzultációra.

Tisztelettel: dr. Óvári Zoltán

Góc a fog alatt

Tisztelt!

Édesanyámnak a napokban állapították meg (röntgen alapján), hogy az egyik foga alatt góc van. A fogorvos azt mondta, hogy azt a gócos fogat mindenképp ki kell húzni. Ez igaz, vagy van valamilyen módszer, amivel még megmenthető? Válaszukat előre is köszönöm. Vajda János


Tisztelt János!

Kérdése alapján nem derül ki, hogy melyik fogról van szó,  illetve miért tekintendő gócnak az adott fog. A röntgen ismerete és fogászati vizsgálat nélkül kérdését pontosan megválaszolni nehéz.

Legtöbb esetben a góc megfelelő gyökérkezeléssel megszüntethető.

Kérjen időpontot endodontusunkhoz a 200-1378 számon.

Üdvözlettel, osmoDent Fogászat

Fogszabályozó okozta fájdalmak

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Ragasztott fogszabályzóm van, de borzasztó fájdalmakat élek át, mert éjszaka összeszorítom a fogaimat. Ez utóbbi ellen semmit nem tudok tenni, a nyugtatók sem segítettek. A fogszabályzó orvosom csak hátsó harapásemelőt tud adni, de az nem segít az éjszakai szorításon. Ugyanúgy fájnának a harapásemelős fogak. Olvastam, hogy Önöknél van kivehető harapásemelő az első fogakra. Szabályzott fogra is lehet ilyet kérni? (Merthogy az első fogaim el fognak mozdulni.) Valamilyen megoldást mindenképp szeretnék, mert enni sem tudok, nagyon fáj.


Kedves Éva!

Olvastam a levelét, keresünk megoldást a problémájára!Kérem keresse fel rendelőnket, hogy egy személyes találkozó alkalmával megbeszélhessük a részleteket. Többféle megoldás létezik ilyen esetekben, olyan sínt vagy fogszabályozóhoz használható teljes rágófelszini trainert tudunk ajánlani, amely azonnali enyhülést hozhat. Az orvosi vizsgálat alapján tudjuk eldönteni, hogy önnek melyik lenne a legmegfelelőbb.

Várjuk szeretettel rendelőnkben, időpontot a 0612001378 telefonszámon tud kérni!

Üdvözlettel, Dr. Szádeczky Beáta